• mtf@fsm.edu.tr

- Başvuru Tarihleri: 20 Mayıs - 30 Mayıs 2022

- Staj Defteri Teslimi: 20 Mayıs 2022

----

* Başvuruların yapılacağı google forms linki:

* Staj başvuru detayları için tıklayınız.

* Dökümanlar:

STAJLAR HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR - 2022

ARAŞTIRMA STAJI (MIM19200 ve IMIM19200 Araştırma Stajları)

Teslim Formatı:

- 10 gün doldurulmuş PDF formatında defter (Ekstra sayfalar silinmelidir.)

- Staj Defteri mailinize davetiyesi gelen GOOGLE CLASSROOM arayüzünden yüklenir.

(Not: Google Classroom davetiyesi yalnızca o dönem dersi seçen öğrencilere gönderilir. Otomasyondan derse kayıt yaptırdıysanız, classrooma erişebilmek için otomasyon sayfanızı ve mailinizi kontrol ediniz.)

KURALLAR

- Aynı günde gezilebilecek mimari mekanlar ayrı ayrı günlere yazılmaz.

- Mesleki katkı sağlamamış olan seminer vb. staj defterine yazılmaz.

- Yazı dili akademik olmalıdır. Günlük biçiminde staj defteri yazılmaz.

- Gezilen mekanların mimari olarak irdelenmesi ve teknik bir inceleme olarak yazılması gerekir. (Vikipedia veya yazarı belli olmayan kaynaklar kullanılmamalıdır. Alıntılama yöntemlerine dikkat edilmelidir.)

- BAŞKA BİR DERS KAPSAMINDA yapılmış teknik geziler staj defterine yazılmaz.

- Geziler maksimum 3 güne yazılmalıdır. Kalan 7 gün için farklı etkinlikler (seminer, workshop, yarışma projesi gibi) yazılmalıdır. Çevrimiçi yöntemlerle gerçekleştirilen seminer, workshop ve çalıştaylar salgın süresince kabul edilmektedir. Öğrencilerin katılımlarını belgelemeleri gerekmektedir. Staj defteri içerisine eklemeleri gerekir.

- Staj defterine yazılan bilgiler internet sitelerinden ve/veya kitaplardan kopyalanmamalıdır. İntihal yaptığı anlaşılan öğrenciler için işlem başlatılır.

- Kitap/ İnternet sitesi gibi kaynaklar kaynakça verilerek kullanılabilir.

- Öğrenciler staj defterine yazdığı bilgileri farklı kaynaklardan derleyerek kendi akademik cümleleriyle yazmak zorundadır.

- Mesleki kazanımlarını akademik bir dille anlatamayan staj defterleri başarılı sayılmaz.

- Defter altlığında görünen başlangıç-bitiş tarihi araştırma stajında aranmaz.

- Defterin teslim edildiği tarih formda ilgili yere yazılır.

ŞANTİYE STAJI (MIM19300 ve IMIM19300 ŞANTİYE Stajları)

Teslim Formatı:

- 30 gün doldurulmuş ve her sayfası firma tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş staj defteri PDF formatına dönüştürülmelidir.

- Staj Defteri mailinize davetiyesi gelen GOOGLE CLASSROOM arayüzünden yüklenir.

Staj Değerlendirme Formu [PDF'e eklenmeli]

Staj Başvuru Formu [PDF'e eklenmeli]

KURALLAR

- Öğrenci şantiyede yaptığı işleri günlük olarak aktarmakla yükümlüdür.
- Yaptığı işleri fotoğraflarla desteklemesi gerekmektedir.
- Defter resmi ve akademik bir dille yazılır.

OFİS STAJI (MIM19400 ve IMIM19400 OFİS Stajları)

Staj Değerlendirme Formu [PDF'e eklenmeli]

Staj Başvuru Formu [PDF'e eklenmeli]

KURALLAR

- Öğrenci ofiste yaptığı işleri günlük olarak aktarmakla yükümlüdür.
- Yaptığı işleri fotoğraflarla ve/veya çizimlerle desteklemesi gerekmektedir.
- Defter resmi ve akademik bir dille yazılır.