Mimarlık % 100 Burslu
Haber - Etkinlik Arşivi
Mimarlık Öğrencimiz Elif Kartal Venedik Bienali Yolcusu

7 Şubat 2017

Mimarlık Bölümü öğrencimiz Elif Kartal, Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak Vardiya projesine katılmaya hak kazanan üniversite öğrencilerinden biri oldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak Vardiya projesi, tüm dünyadan mimarlık öğrencilerine 26 Mayıs-25 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek atölyelere katılma çağrısında bulunmuştu. İKSV’nin çağrısına portfolyo ve “Bienal ne için var?” sorusuna cevap olarak hazırladığı kısa filmiyle başvuran ve ilk aşamayı geçen Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Elif Kartal, ikinci aşamadaki video mülakatını da tamamlayarak projede yer alacak 122 öğrenciden biri oldu.

Vardiya nedir?

Mimar Kerem Piker küratörlüğündeki Vardiya projesi, Venedik Bienali Mimarlık Sergisi süresince Türkiye Pavyonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikler, buluşmalar ve bir dizi atölye çalışmasını içeren bir araştırma programıdır. 26 Mayıs-25 Kasım 2018 tarihleri arasında haftalık vardiyalar halinde İKSV’nin koordinasyonu ile Venedik’e götürülecek öğrenciler, Venedik’te bulundukları bir haftalık süre boyunca bienali gezecek ve düzenlenecek atölye çalışmalarına katılacak. Böylelikle mimarlık öğrencilerinin bienal sergilerinin sadece takipçisi değil, aynı zamanda tasarımcı fikirleriyle katılımcı olmaları hedefleniyor.