Anasayfa  |   İletişim  | EN  |
FSMVÜ | Mekan ve İnsan Günleri
Mekan ve İnsan Günleri

FSMVÜ Mimarlık Kulübü tarafından gerçekleştirilen Mekan ve İnsan Günleri 21, katılımcıları “Mekân ve İnsan” başlığı altında, mimarinin temel hitap kitlesi olan insanın mekana gösterdiği tepkiyi, kişinin bulunduğu ortamda gelişen psikolojik yönelmelerini inceleyecektir. Mekanın biçimlenmesinde gözetilmesi gereken bir faktör olan insan psikolojisi, tasarımın kimliğini doğrudan oluşturan bir olgudur. Bu bağlamda düzenlenecek olan online etkinlik, iki disiplini de inceleyen ve üzerine çalışmalar yapan bilir kişilerin seminer, atölye ve söyleşileriyle katılımcıların bakış açılarına katkıda bulunacaktır. 24-25 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğin konuları ve katılımcıları şu şekilde olacaktır:

1. Prof. Dr. Ayfer Aytuğ, Prof. Dr. İbrahim Numan - ‘Mekân ve İnsan’
2. Prof. Dr. Ufuk Doğrusöz - ‘Psikoloji Bilimi ve Türevlerinin Mimari Tasarımda ve Mimarlık Araştırmalarındaki Katkısı’ . Film Yönetmeni Kutluğ Ataman - ‘Doğaya Dönüş (Palanga)’
3. Psikiyatrist Dr. Onur Yılmaz - ‘İnsanın Ruhsal Dinamikleriyle Mekanın ve Mimarinin etkileşimi’
4. Mimar ve Psikolog Nihal Birtek Özdemir - ‘Yapılandırdığımız Çevre ve İnsan’
5. Y. Mimar Duygu Erol Taylan - ‘Renkler ve Duyular’